I love food

Αρχικά να σας πω ότι μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικές γεύσεις, κουζίνες και μέρη οπότε σε αυτή την ενότητα θα σας γράφω τα μαγαζιά για φαγητό που αξίζει να επισκεφτούμε,πάντα κατά τη δική μου άποψη!Επίσης πολλές φορές θα βλέπετε φωτογραφίες από τα δικά μου πιάτα ακόμη κι αν αυτά είναι κάτι απλό και όμορφο!

Η αυθεντική συνταγή Cinnabon 




Νομίζω ότι όλες γνωρίζετε τα cinnabons και φαντάζομαι ότι είναι ένα  υπέροχο σνακ για όλη μέρα για μικρούς και μεγάλους!Εγώ αποφάσισα να φτιάξω αυτή τη συνταγή μιας και ήθελα ένα ιδιαίτερο πρωινό που θα εντυπωσιάσει αλλά ταυτόχρονα θα μοσχομυρίσει ολόκληρο το σπίτι! Ας αρχίζουμε : 


ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη 

  • 4 1/2 κούπες αλεύρι ή(600gr)
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη ή(100gr)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα ή(235ml)
  • 70 gr μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. αλάτι

 Γέμιση:
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη ή(200gr)
  • 3 κ.σ. κανέλα
  • 70 gr μαργαρίνη

Σάλτσα τυριού:
  • 55gr μαργαρίνη
  • 180gr άχνη
  • 85gr τυρί φιλαδέλφεια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. βανίλια υγρή (εγώ δεν έβαλα)                                                                

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα μέχρι να διαλυθεί καλά,ενώ παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη,το αλάτι,τη μαργαρίνη και τ' αυγά.Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ζυμώνουμε καλά,φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1 1/2 ώρες σε ζεστό μέρος.(Ένα έξυπνο tip είναι να σκεπάζουμε το μείγμα με μια κουβέρτα)








Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη μας την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.(Εγώ την άπλωσα σε ένα ταψί και φρόντισα να είναι ομοιόμορφο παραλληλόγραμμο).


Στη συνέχεια αλείφουμε με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια.Τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό και το κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
Tοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα μακριά από το άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνουμε  για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Όσο για τη σάλτσα η οποία είναι προαιρετική,βάζουμε σε ένα μπολ,την μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια μαλακή σάλτσα.Ένα λεπτό προτού βγάλουμε τα cinnabons από το φούρνο,τα αλείφουμε με τη σάλτσα τυριού και είναι έτοιμα!



Για τους λάτρες της σοκολάτας να σας πω ότι εγώ έφτιαξα γκαναζ σοκολάτας και πρόσθεσα απο επάνω αλλά μπορείτε και πριν τα ψήσετε,να βάλετε αντί για το μείγμα ζάχαρη-κανέλα,σοκολάτα.

Επίσης διατηρούνται στο ψυγείο για 3 μέρες σίγουρα και κάθε φορά που θα τα βγάζετε μπορείτε να τα ζεστάνετε στο φούρνο και να είναι ολόφρεσκα. 



Καλή επιτυχία σε όλους!


Η πιο νόστιμη και εύκολη πίτσα! ~homemade pizza~




Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε την πίτσα,γι' αυτό και εγώ σκέφτηκα να σας κάνω ένα post και να σας πω τα δικά μου μυστικά επιτυχίας!

Α και για να μην έχετε ενοχές να σας πω ότι ένα κομμάτι με μοτσαρέλα,ζαμπόν,μανιτάρια,πιπεριές έχει μόλις 230 θερμίδες.


Υλικά για τη ζύμη: 
600gr αλεύρι
350ml νερό χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά ή 1 κύβο νωπή
1 πρέζα ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


αποξηραμένα βότανα(ρίγανη,βασιλικό,θυμάρι)


Οπότε let's start: 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό,τη μαγιά,τη ζάχαρη και τα αποξηραμένα βότανα(πολύ σημαντικό γιατί το ζυμάρι μυρίζει υπέροχα).Ανακατεύουμε  ελαφρά και το αφήνουμε μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια του μίγματος,στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε.


Θα δούμε το ζυμάρι μας να γίνεται μια μπάλα,τότε το μαζεύουμε και για 1-2 λεπτά το ζυμώνουμε δυνατά.Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα μπολ τοποθετούμε μέσα τη ζύμη μας και την σκεπάζουμε μια μια πετσέτα.Το σημαντικότερο είναι το μέρος που θα βάλετε το μπολ,δηλαδή πρέπει να είναι αρκετά ζεστό ώστε να διπλασιαστεί η ζύμη μας.Αν είναι χειμώνας σας προτείνω να τοποθετήσετε το μπολ κάτω από το καλοριφέρ αν πάλι την κάνετε σήμερα αύριο,τότε σκεπάστε την καλά (περίπου 1 ώρα) ακόμη και με μια κουβέρτα είναι σημαντικό!Μετά την απλώνετε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ώστε να κάνει κρούστα βάζετε και τα υλικά της αρεσκείας σας ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμοί) και έτοιμη!



Σχόλια

Ο χρήστης Κατερίνα Κουκή είπε…
Υπεροχες και οι δύο συνταγές!! Σε ευχαριστούμε πολύ που τις μοιράστηκες μαζί μας!!!! Σίγουρα θα τις δοκιμάσω!!!!!
Ο χρήστης Eui Eui είπε…
σε ευχαρι
στώ πολύ,καλή επιτυχία και όταν τις φτιάξεις να μου στείλεις μια φωτογραφία :)
Ο χρήστης Eirini Linaki είπε…
Ωραία φαίνονται τα cinnabons αλλά τη πίτσα δεν την αλλάζω με τίποτα! Θα χαρώ να σε δω και στο δικό μου blog! irenesworld.squarespace.com
Ο χρήστης Eui Eui είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!Θα τσεκάρω και το δικό σου εννοείται!:)

Δημοφιλείς αναρτήσεις